Organisatie
Trinamiek is een stichting met 19 basisscholen in de gemeenten IJsselstein, Nieuwegein, Lopik, Vijfheerenlanden, Culemborg en Woerden.
Trinamiek is een kringorganisatie waarin zowel horizontale verantwoording naar elkaar als verticale verantwoording naar de directeur, het bestuur, de raad van toezicht en de (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraad plaatsvindt. Vertrouwen en eigenaarschap spelen een belangrijke rol bij hoe we met elkaar omgaan. Het servicebureau faciliteert en ondersteunt de basisscholen zodat zij zich kunnen richten op het geven van onderwijs.
Trinamiek is een Kringorganisatie die gebaseerd is op het Rijnlandse denken en de sociocratische kringorganisatiemethode. De leerkrachten, directeuren en medewerkers op de scholen vormen de voorste linie in de leefwereld. Vanuit de Rijnlandse gedachte ‘Wie het weet, mag het zeggen’ staan de scholen centraal. In de Trinamiekkring zitten het college van bestuur, alle directeuren en een aantal medewerkers van het Servicebureau. Iedere kring heeft een kringwerkwijzer waarin domeinen en mandaten staan beschreven.
De Trinamiekkring heeft vier werkkringen: Kwaliteit, ICT, Financiën en P&O. De werkkringen zijn door een dubbele koppeling verbonden met de Trinamiekkring. Dat betekent dat tenminste twee leden van de werkkring, waaronder de gespreksleider, deelnemen aan de Trinamiekkring.
In de Trinamiekkring zitten alle directeuren, het bestuur, de bestuurssecretaris en een aantal medewerkers van het Servicebureau. Gezamenlijk stellen zij (de kaders voor) het beleid, de begroting en het formatieplan vast in lijn met het Koersplan. Voor het komen tot en nemen van besluiten maakt de Trinamiekkring gebruik van de Consentmethode.
Consentmethode
De Consentmethode is een middel om gelijkwaardig, in dialoog en effectief met consent een besluit te nemen. Het proces bestaat uit drie rondes: de beeldvormingsronde, de meningsvormende ronde en de besluitvormingsronde. Op basis van een voorstel en de input van de meningsvormende ronde wordt het besluit geformuleerd en ter consent voorgelegd. Deze structuur zorgt voor gelijkwaardigheid; iedereen komt aan de beurt, ieders stem wordt gehoord en ieders bijdrage wordt gewaardeerd. Daarnaast zorgt de gezamenlijke besluitvorming voor een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het besluit.
Informatie over taken en bevoegdheden staat in het Managementstatuut.
De raad van toezicht vertegenwoordigt de belangen van ouders en leerlingen, houdt toezicht op de organisatie in het algemeen en het bestuur in het bijzonder. De raad van toezicht bewaakt de missie, de lange termijn doelstellingen en de continuïteit van de Stichting Trinamiek.
De raad van toezicht houdt toezicht op het bereiken van de beoogde resultaten en het respecteren van de kaders voor uitvoering die beschreven staan in het toezichtkader. Het toezicht is uitgewerkt in het toezichtkader. De raad van toezicht werkt volgens het model van Policy Governance en bestaat uit zes leden:
Joost Brouwers (voorzitter)
Tineke Onink
Fleur Imming
Lonneke Op 't Broek
Anna van der Want
Vikash Sewkaransing
De raad van toezicht is bereikbaar via haar secretaris op 030-6868438.
In de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad zitten ouders en personeelsleden die alle scholen vertegenwoordigen. De gemeenschappelijke medezeggenschapsraad denkt gevraagd en ongevraagd mee over beleid en regelingen en heeft advies- en instemmingsrecht.
De gemeenschappelijke medezeggenschapsraad wordt vertegenwoordigd door: Koen Lambers (voorzitter), Patricia Doesburg, Harrie Janmaat, Suzanne van Kesteren, Bert Verburg, Giuseppe van der Helm en René van den Berg.
Contact
Mail voor vragen naar de ambtelijk secretaris van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (gmr@trinamiek.nl).
Het servicebureau bestaat uit de volgende afdelingen: kwaliteit, personeelszaken, communicatie, salarisadministratie, financiële administratie, huisvesting & beheer, ICT, receptie en bestuurssecretariaat.
ANBI: Stichting Trinamiek is een geregistreerde Algemeen Nut Beogende Instelling.